کد خبر : ۱۲۹۴۱
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۹
بسیاری از تحلیلگران برآورد می‌کنند که سال آینده (۲۰۱۸ میلادی) نقطه عطفی برای توسعه و پیشرفت صنعت خودروهای برقی و الکتریکی خواهد بود.
به گزارش خودروکار، بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلاینده ها و گازهای گلخانه ای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند.

بنابراین بسیاری از شرکتهای خودروسازی در جهان عزم خود را برای تولید انبوه خودروهای برقی جزم کرده و از برنامه‌های خود بدین منظور رونمایی کرده‌اند. افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکت های خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامه های خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند.

دولت های بسیاری همچون انگلستان، فرانسه، نروژ، اسپانیا، یونان، مکزیک، چین و هند از جمله پیشگامانی هستند که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه ۲۰۳۰ و نهایتا تا دهه ۲۰۴۰ میلادی ( حدودا دو دهه آینده ) ممنوع و متوقف اعلام کنند.

در سال جاری میلادی (۲۰۱۷) بالاخره خودروهای الکتریکی و برقی از حالت خودروهای غیر قابل استفاده ای که تنها در نمایشگاههای علم و فناوری از آنها رونمایی می شد، خارج شد و تولید انبوه خودروهای لوکس و قابل استفاده آنها توسط غول های خودروسازی آغاز شد. این تولید انبوه که با استقبال بینظیری از سوی مردم و دولت های بسیاری روبرو شد، می تواند نقطه عطفی برای جهشی بزرگ و گامی بلند به سمت خودروهای پاک و غیر آلاینده به شمار بیاید.

تحلیلگران بازار خودرو پیش بینی می کنند که سال آینده ۲۰۱۸ میلادی به طور قطع سال خودروهای برقی و الکتریکی خواهد بود چرا که غول های خودروسازی در جهان به این نتیجه رسیده اند که باید با طراحی و تولید خودروهای پاک برقی به محیط زیست و کاهش میزان انتشار آلاینده ها به جو زمین کمک بسزایی کنند و از طرفی نیز، رضایت و نیاز مردم و دولت ها را برآورده کنند.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، تاکنون سهم خودروهای برقی و الکرتیکی تنها ۱.۵ درصد از فروش تمام خودروهایی است که در کشور ایالات متحده آمریکا به فروش رسیده است. البته موارد و نکات مهمی برای خودروهای برقی و الکتریکی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد بعنوان مثال، مسافت قابل پیمایش با هر بار شارژ، قیمت تمام شده برای مصرف کننده و در دسترس بودن امکانات و خدمات مورد نیاز نظیر ایستگاههای شارژ خودرو باید با همکاری شرکت های خودروسازی - تکنولوژی و دولت ها ساخته شود.

همانطور که ربکا لینلند – تحلیلگر موسسه کلی بلو بوک – عنوان می کند، شهروندان امریکایی در حال حاضر قادر خواهند بود خودروهای برقی را با قیمتی تقریبا مناسب و امکانات قابل قبولی تهیه کرده و خریداری کنند. وی خودروهای لوکس برقی که مورد استقبال بی نظیری توسط آمریکایی ها قرار گرفته است را شورولت بولت، تسلا مدل ۳  و مدل لیف نیسان معرفی می کند.  

خودروی برقی و لوکس شورولت بولت در سال آینده میلادی برای نخستین بار قرار است که در سراسر جهان عرضه شده و به فروش برسد. قیمت این خودروی لوکس برقی از ۳۷ هزار دلار شروع خواهد شد و به باتری های عظیم و قدرتمندی مجهز است که قادر است مسافت حدود ۲۳۸ مایل را به راحتی بپیماید.

خودروی برقی و لوکس نیسان لیف هم در حال تولید انبوه است اما هنوز نمی توان گفت که قادر است به رقابت با شورولت بولت بپردزاند چرا که این خودروی پاک در حال حاضر تنها قابلیت پیمایش ۱۵۰ مایل را داراست اما قیمت آن نیز زیاد بالا نیست و در ایالات متحده آمریکا در قیمتی پایین تر از ۳۰ هزار دلار به فروش خواهد رسید. البته مدیران نیسان اعلام کرده اند نسخه ارتقا یافته نیسان لیف که توان پیمایش بالاتری دارد، به زودی احتمالا در سال آینده معرفی و روانه بازار خواهد شد.

مدل تسلا ۳ نیز تقریبا هم قیمت خودروی شورولت بولت است اما آنچنان که پیش بینی می شد در به فروش رساندن محصولات جاه طلبانه و جدید خود موفق ظاهر نشد.

بهرحال چیزی که واضح و بدیهی بنظر می رسد آن است که شرکت های خودروسازی بزرگ و بنام بسیاری در جهان از جمله تویوتای ژاپن، فولکس واگن آلمان، رنو فرانسه، نیسان ژاپن، دایملر و بی ام و (BMW) آلمان، ولوو (Volvo) ، جنرال موتورز و فورد تصمیم گرفته اند که با تولید انبوه خودروهای پاک برقی و الکتریکی با توان پیمایش بالا و امکانات لوکس و پیشرفته کمک بسزایی به حفظ محیط زیست و کاهش الودگی هوا کرده و بدین ترتیب تحولات عظیمی را در صنعت خودروسازی و حمل و نقل ایجاد کنند.

بنابراین طبیعی و منطقی بنظر می رسد که سال آینده میلادی سال معرفی و عرضه خودروهای پاک برقی و الکتریکی شود. 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران
روزنامه های اقتصادی
آرین موتور
پرشیا خودرو
بیمه ملت
آخرین اخبار
بیمه ملت
MVM
فونیکس
کرمان موتور
ایلیا
ایساکو
آرین دیزل
صنعت کار
سایپا یدک
راین
عصر تشکل
امداد خودرو ایران