کد خبر : ۵۷۲۹۸
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۰
عضو هیات رییسه انجمن قطعه سازان: حذف قیمت گذاری دستوری و خصوصی سازی صنعت خودرو مهمترین و تاثیرگذارین راه‌حل‌های برون رفت صنعت خودرو از بحران است و قطعه سازان از عملیاتی شدن هر دو این‌ها استقبال می‌کنند.
به گزارش خودروکار - امیرحسین جلالی در واکنش به خرید بلوک سهام ایران خودرویی بانک صادرات گفت: مدتهاست بحث واگذاری ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی مطرح بوده است. در سال‌های دهه 80 واگذاری‌ها از طریق دورزدن قانون از طریق سهام تودلی به بیراهه رفت و دو سال پیش نیز بعد از دستور رییس جمهوری در این خصوص جدیتی دیده نمی شد حتی سال گذشته تفاهم نامه ای بین وزارتخانه ها امضا شد اما عملیاتی نشد. واگذاری های اخیر نشان می دهد که اراده دولت در زمینه خصوصی سازی جدی است.
وی افزود: در دنیا بسیار مرسوم است که بخش خصوصی صنایع بحرانی و ورشکسته را می خرد و احیا می کند. در ایران تجربه‌های بدی وجود داشته که صرفا به منظور تصاحب زمین ها خریدار اقدام به خرید شرکت دولتی کرده است. اما در مواردی که فعال زنجیره تامین صنعت ورود کرده موفق شده زنجیره ارزش را قدرتمندتر کند. بنابراین اگر خریداران سهام خودروسازی کسانی باشند که دغدغه تولید دارند می توانیم به آینده صنعت امیدوار شویم و اکثر قطعه سازان از برقرار شدن جریان رقابتی و سالم در خودروسازی دفاع می کنند. این را هم اضافه کنم که تجربه واگذاری ها به خصولتی ها هیچ دستاورد مثبتی نداشته است.
جلالی گفت: اکثر قطعه سازان می دانند بار کج به منزل نمی رسد و ادامه کار خودروسازی با زیان انباشته 130 هزار میلیارد تومانی به دلیل قیمت گذاری دستوری و بهره وری پایین ناشی از دولتی بودن ممکن نیست. طبیعتا باید گفت و گوها و جلسات کارشناسی برای فعالیت در فضای رقابتی و غیر دستوری، بین قطعه سازان و سیاستگذاران اتفاق بیفتد و ما از گونه بحث و تبادل نظر در این خصوص استقبال می کنیم. ما فکر می کنیم چاره ای جز جراحی علمی و اثر بخش نداریم اما می توانیم عوارض آن را حدالامکان کاهش دهیم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران
روزنامه های اقتصادی
آرین موتور
پرشیا خودرو
بیمه ملت
آخرین اخبار
بیمه ملت
MVM
فونیکس
کرمان موتور
ایلیا
ایساکو
آرین دیزل
صنعت کار
سایپا یدک
راین
عصر تشکل
امداد خودرو ایران